Shopping cart

Turneul Back to Action

Avancronica

Ultimul weekend a adus dupa aproape 6 luni de zile, un nou turneu Elite Pool plin de surprize. Samabata 26.09, jucatori de Elita, Semi-pro, Amatori si mai ales Juniori, si-au sters de praf husele si tacurile si au venit sa se dezmorteasca intr-un turneu inedit. Desi anuntat cu doar 3 zile inainte, turneul a strans 19 jucatori la linia de start, dintre care 9 fiind juniori. 

Pentru prima data in locatie, jucatorii au inceput mai timorati, prima mare surpriza venind din meciul Viorel (locul 3 in clasamentul general) vs Alex Ene (prima data intr-un turneu Elite Pool), acolo unde Alex a reusit sa castige un meci ce parea sa apartina lui Viorel. Un alt meci interesant fiind dintre alti 2 noi debutanti Paul-Andrei Constantinidis si Radu Marica acolo unde cel din urma isi anunta forma ce urma sa produca si alte surprize pe parcursul turneului. Radu Marica a reusit sa termine neinvins faza grupelor, invingand in meciul decisiv pentru locul 1 in grupa pe Dragos Botezatu cu scorul de 4-3. 

In celelalte grupe meciurile dintre Alex vs Octav (jucatori de elita) au tinut capul de afis, o alta surpriza venind din grupa C acolo pentru primul loc Sorin Edmond Cristian a reusit sa invinga in joc decisiv pe Mircea Axente (jucator de elita), avand a-si consolida prezenta in Sferturile de finala. 

In urma grupelor cei 8 calificati au fost (locurile 1 in grupa) - Radu Marica,  Alexdinks, Sorin Edmond Cristian si Alexandru Ene, locurile 2 fiind completate de - Dragos Botezatu, Octavian Piatac, Mircea Axente si Cheosea Viorel (singurul reprezentant al Brailei)

Primul meci din faza sferturilor fiind reprezentat de meciul dintre Alexdinks si Dragos Botezatu, acolo unde cel din urma urma sa castige cu 5-1 in urma unui meci mult mai strans decat o arata scorul. 

Surpriza acestei faze venind din meciul Octavian Piatac vs Radu Marica, acolo unde Octav pleca favorit, cel putin pe foaie inaintea meciului, avea sa sufere o infrangere drastica in fata lui Radu 5-0, cel din urma prestand un joc perfect pe parcursul intregului meci.

Cel mai dramatic meci al turneului vine in urma duelului dintre Sorin si Alex Ene, acolo unde Alex Ene parea ca este stapan pe meci, avea sa conduca cu scorul de 4-1 la un moment dat, iar toata lumea astepta bila decisiva, moment in care Sorin si-a luat timpul necesar, a luat fiecare bila pas cu pas si a reusit sa egaleze la 4, mai mult de atat el reusind victoria in joc decisiv si asigurandu-si prima medalie la un turneu de Elita organizat de Elite Pool.

Al patrulea sfert aducea fata in fata 2 jucatori de Elita, Mircea Axente (Galati) vs Cheosea Viorel (Braila) intr-un meci care avea sa fie capul de afis al fazei sferturilor). Cu un joc perfect prestat de Cheosea Viorel, Mircea s-a vazut invins cu 5-3 intr-o zi in care nici el nu a atins varful sau de forma.

Semifinalele aveau sa puna fata in fata cate o surpriza in fiecare meci: 

Sorin Edmond Cristian (cel care a inregistrat o crestere considerabila a jocului) vs Cheosea Viorel ( reprezentantul Brailei). Meciul a inceput echilibrat acolo unde Sorin parea ca mai poate produce o surpriza, dar cateva run-out-uri ale lui Vio au dus meciul intr-o singura directie, 6-2 pentru Viorel.

A doua semifinala avand cea mai frumoasa surpriza a turneului Radu Marica si Dragos Botezatu (Locul 1 in clasamentul general) avea sa aduca o noua victorie pentru Radu Marica la un scor neverosibil de 6-1, Radu mergand a juca finala cu Viorel.

In finala, Galati (Radu Marica) vs Braila (Viorel Cheosea), Elite Pool a avut parte de un meci foarte calitativ unde Radu a controlat de la un capat la altul partida si asigurandu-si prima victorie inca de la primul turneu a incheiat astfel un turneu pe care l-a controlat de la un capat la altul.

 

Felicitari locului 1. Radu Marica, Locului 2. Cheosea Viorel, locurilor 3. (Sorin si Dragos)

Felicitari Alex Ene pentru locul 5, la prima participare, felicitari tuturor juniorilor, dar mai ales lui Bogdan Nedelcu, Ionut Badoiu si Alin Dima care au ratat de putin calificarea in sferturi dar care au inregistrat un salt important in clasament. Prin urmare cele mai importante modificari in clasament vin de la juniori acolo unde:

Cezar ramane cel mai bine clasat junior (locul 10), Alin Dima reusind a intra si el in primii 16 (locul 13) dar si Bogdan Nedelcu care a intrat in primii 20 (locul 19)

Sorin Edmond Cristian a inregistrat o urcare pana in primii 10 jucatori (locul 9), Radu Marica cu doar un singur turneu a venint pana pe locul 17.

 

Multumim tuturor participantilor, Dragos Botezatu pentru organizare.

Cu drag/ Echipa Elite Pool

 

Published Sep 28, 2020

Comments

Chat ()
Last message from:
    Please log in to comment