Shopping cart

Cronica turneului de bila 8 - Wolves

Ultimul weekend a adus un nou turneu de bila 8 pentru pasionatii din Elite Pool, aducandu-i fata in fata pe cei mai buni jucatori din zona. Timp de o zi intreaga, 19 jucatori s-au luptat pentru trofeu, totusi in final doar un singur jucator a revendicat primul loc. Disciplina jucata in acest weekend a fost bila 8, format round robin (4 grupe), avand capi de serie pe cei 10 jucatori din clasa A. De-a lungul zilei, duelurile au devenit din ce in ce mai stranse, emotiile si pasiunea ajungand la cote maxime, astfel weekendul avea a incepe in felul urmator:

Grupa A avand 3 capi de serie a fost alcatuita din: 

Dragos Botezatu, Dragos Hirtanu, Cristi Sava, Sorin Edmond Cristian si Gabriel Cojocariu.

  • Dragos Botezatu avea sa castige detasat grupa, inregistrand 4 victorii din tot atatea meciuri. Desi inceputul de zi a venit cu cateva greseli in jocul acestuia, acesta a reusit sa castige primele 2 jocuri impotriva jucatorului de top din clasa B (Gabriel Cojocariu) cu 5-2 revenind de la 2-0. Meciul al doilea impotriva jucatorului din clasa A, Cristi Sava, fiind unul mai echilibrat, castigat totusi pana in fiinal de Dragos cu 5-3. Intrat in mana dupa cele doua meciuri, acesta a reusit 2 victorii identice (5-0) impotriva lui Sorin Cristian Edmond si Dragos Hirtanu, asigurandu-si astfel primul loc in grupa.
  • Dragos Hirtanu a inceput si el tare acest turneu, castigand impotriva jucatorilor din clasa B, Sorin si Gabi cu scorul de 5-1 respectiv 5-2, urmand apoi un meci strans, care conta pentru locul 2 in grupa impotriva celuilalt jucator din clasa A, Cristi Sava, duelul dintre cei doi fiind cap la cap pana la final acolo unde Dragos pierde in decisiv. In urma rezultatului, acesta descumpanit parea ca a depus armele inaintea ultimului meci contra celuilalt Dragos, pierzandu-l si pe acesta cu 5-0. Astfel acesta avea sa inregistreze doar locul 3 in grupa, primul loc care nu se califica. 
  • Cristi Sava a reusit calificarea de pe locul secund dupa meciuri tari si echilibrate. In ciuda infrangerii cu Dragos Botezatu (3-5), acesta a reusit 3 victorii, toate in decisiv, contra lui Sorin,  Dragos H. si Gabi, cel din urma fiind cel mai spectaculos meci la turneului din aceasta faza. Desi Gabi parea ca va castiga meciul in urma avantajului confortabil cu 4-0, Cristi avea sa produca o intoarcere de zile mari, castigand astfel si ultimul meci.
  • Gabi Cojocariu, jucator din clasa B avea sa inregistreze locul 4 in grupa, adunand o singura victorie si 3 infrangeri. Infrangeri cu 5-2 impotriva celor 2 Drgosi, dar si in decisiv impotriva lui Cristi 5-4, au fost urmate de victoria impotriva celuilalt jucator din clasa B, Cristian Edmond Sorin, cu scorul de 5-3.
  • Cristian Edmond Sorin, desi castigator al unui turneu din clasa B, la acest turneu, nu a putut inregistra nici o victorie, fiind aproape de 2 ori, impotriva lui Cristi (4-5), dar si impotriva lui Gabi (3-5). Lista esecurilor a fost completata de celalte 2 meciuri impotriva lui Dragos H si Dragos B cu 2-5 si 0-5.

Prin urmare, clasamentul aceste grupei si punctajele pentru cei eliminati fiind:

  1. Dragos Botezatu
  2. Cristi Sava
  3. Dragos Hirtanu (345 de puncte)
  4. Gabriel Cojocariu (241 de puncte)
  5. Sorin Cristian Edmond (170 de puncte)

Grupa B avand doar 2 capi de serie si 4 participanti avea sa fie alcatuita din:

Daniel Munteanu, Razvan Tudor, Antonius Catalin Piatac si Andrei Vlad Vasile

  • Daniel Munteanu avea sa domine grupa de la un capat la altul castigand facil impotriva celor 2 jucatori din categoriile B si C (Catalin respectiv Vlad), cu acelasi scor de 5-0. Duelul impotriva jucatorului din clasa A, Razvan Tudor, Braila, parea sa fie echiliibrat inaintea startului, totusi, forma excelenta a Galateanului avea sa duca victoria in dreptul sau, scorul fiind 5-1
  • Tudor Razvan, desi avand infrangerea cu 5-1 impotriva lui Dan, reusea sa se califice si el in faza sferturilor, de pe locul 2, inregistrand 2 victorii impotriva lui Andrei Vlad Vasile (5-1) si 5-4 impotriva lui Antonius Catalin Piatac, intr-un meci care a tinut ambii jucatori cu sufletul la gura pana la ultima bila.
  • Antonius Catalin Piatac avea sa fie primul de sub linie, locul 3 in grupa, pierzand strans batalia pentru locul 2 impotriva Braileanului, in decisiv. Infrangerea impotriva lui Dan cu scorul de 5-0, a facut posibila consolarea, doar prin victoria in ultimul meci cu scorul de 5-1. 
  • Andrei Vlad Vasile avea sa inregistreze cea mai amara pozitie din grupa, ultima. Desi, medaliat cu bronz la ultima editie de clasa B, acesta nu a reusit sa castige nici un meci in aceasta grupa, pierzand 5-0, 5-1, 5-1.

Prin urmare, clasamentul acestei grupe si punctajele pentru cei eliminati fiind:

  1. Daniel Munteanu
  2. Razvan Tudor
  3. Antonius Catalin Piatac (345 de puncte)
  4. Andrei Vlad Vasile (241 de puncte)

Grupa C avea si ea doar 2 capi de serie, cate unul din fiecare oras. 

Mircea Axente, Viorel Cheosea, Ionut Radulescu, Alin Dima si Bogdan Nedelcu. Desi cei doi jucatori din clasa A plecau favoriti, juniorii Alin si Bogdan aveau si ei ceva de spus in aceasta grupa. Pe langa toate acestea, Ionut Radulescu, cea mai frumoasa surpriza a Elite Pool-ului (castigator al unei editii din clasa B), avea si el sa isi depuna candidatura la prima pozitie.

 

  • Mircea Axente avea sa isi asigure prima pozitie in grupa dupa victoriile impotriva lui Ionut Radulescu (5-3), 5-1 contra juniorilor u19, Alin si Bogdan, singura infrangere venind in ultimul meci contra celuilalt jucator din clasa A, Cheosea Viorel cu scorul de 5-1, intr-un meci mult mai echilibrat decat o arata statistica. 
  • Cheosea Viorel avea si el sa se califice mai departe, nu fara emotii. Desi victorios cu 5-1 impotriva lui Ionut si Mircea, acesta a suferit in fata juniorilor, Alin si Bogdan, pierzand cu 4-5 si 3-5. 
  • Alin Dima, junior U19 avea sa piarda calificarea in urma frame-averajului, reusind 2 victorii si el impotriva bunului sau prieten Bogdan (u19) 5-2, dar si impotriva elitei Viorel 5-4. Acest lucru nu a fost de ajuns, acesta pierzand 5-1 contra lui Mircea si 5-4 impotriva lui Ionut Radulescu, clasandu-se astfel pe pozitia a treia in grupa.
  • Ionut Radulescu avea si el sa isi confirme jocul solid prestat in prima sa editie Elite Pool, inregistrand 2 victorii de asemenea impotriva lui Bogdan si Alin cu scorul de 5-3 respectiv 5-4. Infrangerile impotriva jucatorilor din clasa A, Mircea Axente si Viorel Cheosea, cu scorurile de 3-5 si 1-5, l-au plasat doar pe pozitia 4, fiind departajat doar de frame-averaj. totusi
  • Ultimul loc din cea mai disputata grupa fiind rezervat lui Bogdan Andrei Nedelcu, acesta, consolandu-se cu frumoasa victorie impotriva elitei Viorel, 5-3 inca din primul meci. Totusi, 3 infrangeri din tot atatea meciuri ramase, au facut ca victoria inedita sa nu conteze. 3-5, 2-5 si 1-5 impotriva lui Ionut, Alin si Mircea.

Prin urmare, clasamentul acestei grupe si punctajele pentru cei eliminati fiind:

  1. Mircea Axente
  2. Viorel Cheosea
  3. Alin Dima (345 de puncte)
  4. Ionut Radulescu (241 de puncte)
  5. Bogdan Andrei Nedelcu (170 de puncte)

Grupa D avea si ea 3 capi de serie si la fel ca prima, avea sa ofere un castigator clar al acesteia. Desi inaintea inceperii, se astepta sa fie cea mai echilibrata grupa, avand 3 jucatori din clasa A, dar si 2 juniori u17, intamplarile au decurs altfel.

  • Octavian Piatac avea sa castige grupa fara drept de apel, inregistrand victorii pe linie impotriva tuturor jucatorilor. 5-0 impotriva lui Cezar a facut debutul sa fie foarte dulce, urmand apoi victoria impotriva celuilalt junior (Ionut), cu 5-1. Duelul contra celorlalti jucatori din clasa A, a adus inca 2 victorii, tot la fel de lejere, oferind o mostra din ce avea sa urmeze. 5-1 impotriva lui Alexdinks si 5-2 impotriva lui Radu aveau sa ii asigure primul loc in grupa D.
  • Alexdinks avea sa ocupe pozitia secunda in grupa, in ciuda infrangerii contra lui Octav, acesta avea sa castige duelul pentru locul 2 contra lui Radu cu scorul de 5-4, urmat de victorii stranse impotriva lui Cezar 5-3 si Ionut 5-4.
  • Radu Nicolae Marica, jucator din clasa A si el si castigator al unei editii Elite Pool clasa A in acest sezon, parea hotarat sa se califice din grupa inaintea inceperii turneului, totusi 2 infrangeri impotriva lui Alex si Octav cu scorul de 4-5 si 2-5, au facut ca victoriile impotriva juniorilor Cezar si Ionut 5-0 si 5-1 sa nu mai conteze in calculele calificarii
  • Locul 4 in grupa a fost adjudecat de catre Cezar Alexe care a reusit o singura victorie impotriva celuilalt junior u17, Ionut, in decisiv 5-4, urmand a pierde restul meciurilor cu scorul de 0-5 contra lui Radu si Octav si 3-5 contra lui Alexdinks
  • Ultimul loc avea sa fie ocupat de catre cel mai tanar participant in competitie (inca 15 ani), Ionut Badoiu, care desi aproape de 2 ori, nu a reusit sa castige nici un duel, inregistrand 4 esecuri, 1-5 contra lui Octav si Radu, 4-5 contra lui Alex si Cezar

Prin urmare, clasamentul ultimei grupe si punctajele pentru cei eliminati fiind:

  1. Octav Piatac
  2. Alexdinks 
  3. Radu Nicolae Marica (345 de puncte)
  4. Cezar Alexe (241 de puncte)
  5. Ionut Badoiu (170 de puncte)

In urma tragerii la sorti din faza eliminatorie sferturile de finala aveau sa aduca meciuri tari, drama, pasiune si drumuri incheiate.

  1. Primul sfert de finala aducea si cea mai echilibrata disputa. Galateanul Dragos Botezatu vs Braileanul Razvan Tudor a intins emotiile pana la ultimul frame. Desi pare ca va castiga, conducand cu 5-4, Razvan avea sa piarda in final dupa 2 jocuri castigate la rand de catre Dragos, astfel, primul semifinalist avea sa fie Dragos Botezatu dupa victoria cu 6-5
  2. Cristi Sava vs Daniel Munteanu avea sa fie controlat de la un capat la atlul de catre Dan, care avea sa confirme inca o data forma buna a acestuia, castigand cu scorul de 6-3. Astfel Daniel Munteanu avea sa fie al doilea calificat in careul de asi.
  3. Sfertul 3 aducea inca un duel galatean, dintre Mircea Axente vs Alexdinks. Desi meciul a inceput furtunos si Mircea avea sa conduca cu 4-1 dupa cateva jocuri excelente, Alexdinks avea sa nu depuna armele revenind pana aproape de final, unde la scorul de 5-4 pentru Mircea avea sa piarda jocul, meciul si calificarea in semifinale. Prin urmare al treilea calificat in penultimul act avea sa fie Mircea Axente, dupa victoria cu 6-4
  4. Ultima disputa din aceasta faza, aducea fata in fata cate un jucator din cele 2 orase Elite Pool, Octav Piatac (Galati) vs Viorel Cheosea (Braila). Desi plecand usor favorit prin prisma clasamentului, Viorel avea sa fie dominat pe tot parcursul jocului de Octav care intarea forma excelenta. Galateanul avea sa castige in final cu scorul de 6-3 completand astfel lista semifinalistilor

Sfertfinalistii aveau sa primeasca pentru locul 5 , in urma eliminarii 579 de puncte in clasamentele Elite Pool

Semifinalele avea sa se dispute intr-o cursa de primul la 7, disputele fiind 100 % Galatene dupa parasirea din sferturi a lui Razvan si Viorel.

  1. Daniel Munteanu vs Dragos Botezatu avea sa fie prima semifinala, transmisa live si pe grupul de facebook Biliard Galati-Braila. Meciul avea sa mearga cap la cap, fiind unul de o calitate excelenta, rand pe rand cei doi aveau sa preia conducerea. Meciul nu avea cum sa se decida decat in decisiv, acolo unde o greseala neasteptata din partea lui Dragos inca de la prima bila, a facut ca victoria sa mearga in dreptul lui Dan care avea sa inchida masa pentru a castiga cu 7-6, astfel Dragos avea sa paraseasca concursul primind premiu in bani, medalia de bronz si 680 de puncte in cele 3 clasamente Elite Pool, in timp de Daniel Munteanu avea sa isi joace sansa in finala.
  2. A doua semifinala aducea fata in fata pe Octav Piatac vs Mircea Axente. Cei doi aveau sa ofere spectatorilor un meci la fel de frumos ca cel disputat in paralel, Octav avand initiativa inca de la inceput, a putut sa se desprinda decisiv destul de repede, acolo unde a reusit sa castige cu scorul de 7-3. Astfel Mircea avea sa primeasca, la fel ca Dragos, medalia de bronz, bani si 680 de puncte in clasamentul general

Finala a adus fata in fata, indiscutabil, pe cei mai buni 2 jucatori ai zilei. Fara infrangere, doar unul dintre ei, avea sa castige cupa si titlul de campion al acestei editii. Meciul a inceput furtunos pentru Daniel, care parand epuizat dupa jocul din semifinale, avea sa fie condus cu 6-2 dupa prima jumatate de ora. Totul parea ca merge intr-o singura directie. Totusi, experienta lui Dan a facut posibila o revenire extraordinara, moment in care la scorul de 6-6 Octav si-a adunat fortele si si-a adjudecat ultimele 2 frame-uri castigand astfel al doilea trofeu al sau Elite Pool, fiind astfel si primul jucator din acest sezon care castiga 2 turnee din clasa A. Pentru aceasta performanta, Daniel Munteanu avea sa castige bani, medalia de bronz si 800 de puncte in clasamentele Elite Pool, in timp de Octavian avea sa primeasca Cupa, medalia de aur, bani si 1000 de puncte in clasamentele Elite Pool

 

Felicitari

  • Octav Piatac pentru titlu
  • Daniel Munteanu pentru locul 2
  • Dragos Botezatu si Mircea Axente pentru locurile 3
  • Organizatorilor Wolves Alexandra si Dragos
  • Tuturor participantilor

Multumiri sponsorului Wolves

Published May 11, 2021

Comments

Chat ()
Last message from:
    Please log in to comment